Vinyl Rookie

Vinyl Rookie

lördag 15 februari 2014

Sonar Stockholm Dag 1

1500 biljetter sålda till Sonar Stockholm och inne på Münchenbryggeriet var det gott om plats igår. Det finns tre scener. Den minsta där DJs dominerar var full hela första kvällen så att det inte gick att komma in. Det finns ett sug hos publiken att dansa och dansa trångt är mer stämningsfullt än att stå ute på stora dansgolvet Sonar Club där det dessutom är alltför upplyst. 

Publiken är till stor del tillrest, säkert många som brukar besöka den årliga festivalen i Barcelona. 


James Holden som jag hade sett fram emot igår kväll blev en stor besvikelse. Liveframträdandet med trummor och saxofon som komp till beatsen var dessutom otight. Den hypnotiska technon var utbytt mot ett liveexperiment. 

Floating Points vann första pris för bästa sättet att förstöra sitt set med handklapp och 70-talsdisco i otakt med beatet. Skoldisco någon?

Skudge motsvarade förväntningarna och körde på med dansant techno. Jag smet dock iväg för att även höra Clark som var skruvat och dansant. 


Gårdagskvällens överraskning och upptäckt var dock Daphni. Min sambo sa: -När du har lärt dig att beatmixa såhär så får du säga till! 

Ikväll har huvudakten Paul Kalkbrenner ställt in och ersättaren Aeroplane låter mest som italodisco (nej mer som Floating Points :) Så ikväll blir det: Downliners Sekt, Jon Hopkins, Bonobo, Dirtytwo och sist DJ Rashad. Äntligen ett avbrott från det så helvita upplägget.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar